Hoe het allemaal begonHet begon allemaal met…

“Komaan gasten, gene zever, we gaan bier brouwen!”

Onze pasie voor bier startte een aantal jaar geleden. Een aantal leden van een locale sociale jeugdvereniging begonnen met het verzamelen van bierflesjes, die ze mooi etaleerden tegen de muur. Ze noemden zichzelf MAK, wat ‘man’ betekent. Vijf jaar later nu groeit diezelfde biermuur nog steeds verder en verder. We zijn trotse eigenaars van een Belgische Biermuur die bestaat uit maar liefst meer dan duizend verschillende bierflesjes.

Op een heldere avond in mei 2017 besloten negen vrienden een nieuwe uitdaging aan te gaan. Wat startte als een minimalistische hobby, draaide uit tot een levensveranderende passie. Samen spenderen we uren in ons brouwkot, de biermuur brengt continue inspiratie en energie om van de MAK Brewery een fantastische ervaring te maken.

We hadden het geluk iemand in onze vriendenkring te kennen die al wat ervaring had in de wereld van het brouwen. Veel dank aan Wim, wie ons de basis van het brouwen aanleerde en ons met zijn passie overtuigde om zelf aan de slag te gaan. Dit gehele project zou niet zo levendig zijn als nu zonder zijn hulp.

“Brouwen is soep maken voor venten.”

  • – Wim