Single Yeast Technology

EXPERIMENT ALARM! Gist is zonder twijfel het belangrijkste ingrediĆ«nt in een lekker bier. Het zorgt ervoor dat suikers omgzet worden in alcohol tijdens de vergisting. Zonder een succesvolle fermentatie (vergisting) zou een bier niet smaken zoals het moet. Verder scheidt het ook aroma’s af die elk bier een unieke toets bezorgen. Om ervoor te zorgen dat we dit belangrijk stukje van de volledige puzzel volledig onder de knie zouden krijgen, begonnen we een nieuw experiment: The Single Yeast Technology. Vandaag brouwden we een simpel bier en verdeelden het in vier verschillende fermentatietanks. In elke tank voegden we een verschillende gist toe. Binnen twee maanden zullen we hopelijk kunnen proeven wat elke gist zo uniek maakt en welke gisten wij zullen gebruiken voor elk type bier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *